Liten tar stor plats

publicerat i Den långa väntan;
På min och Karls 2 års dag fick jag ett presentkort på Face it - idag var jag där och fick en timmes massage. Det var otroligt skönt och välbehövligt! Med tiden den lilla växer blir det tyngre för ryggen och benen, så detta var helt perfekt!
Karl är världens bästa som klämmer på mina fötter och ben i soffan varje kväll, men det är alltid lite extra lyxigt att få gå iväg och bli ompysslad, särskilt en regnig dag som denna.
 
 
Imorgon ska det nog regna igen, då ska vi fortsätta med vår städning här hemma. Vi gör plats till den lilla som snart ska komma (och alla saker som hör till den lilla bebisen) Men det är bara mysigt, plus att vi lägger ner lite extra på att göra det rent och fint - och det är ju bara bra!
 
 
Nu är middagen färdig, lite sent men så blir det ofta på lördagarna. Sen ska vi krypa ner i soffan med godisskålen och se på film - precis det jag behöver dessa dagar.
 
 
 
Förra söndagens gotteri. Måste nog baka det imorgon igen,
det är ju så otroligt gott!

Så litet och sött

publicerat i Den långa väntan;
Kläder har vi så det räcker, eller? Nu har vi sagt att vi inte ska köpa mer, den lilla måste hinna använda allt också. Dom växer ju så fort när de är nyfödda, så det är ingen vits i att köpa allt för mycket. Men ibland är det så svårt. Allting till små bebisar är bara för sött! Varje gång jag håller upp en liten body eller små byxor blir jag lika rörd. Går det an? Hur kan det vara så litet?
 
 
I helgen körde vi i alla fall två tvättar med bebiskläder. Alla kläder ska vara tvättade innan den lilla anväder det. Jag ska aldrig mer säga att det är tråkigt att tvätta, i alla fall inte den lillas kläder. Det var ju så sött och fint där det hängde på torkstativet!
 
 
 
-
 

10 veckor kvar

publicerat i Den långa väntan;
Tiden rinner iväg och idag firar vi att jag går in i vecka 30!
Herregud, nu är det bara 10 veckor kvar tills beräknad födsel - det är inte länge! Men oj vad vi längtar! Snart får vi möta den lilla som har bott i min mage detta året. Hur ser du ut? Vem är du? Vi älskar dig i alla fall väldigt mycket redan och längtar tills du är här!
 
 
Dag: 210 (72 dagar till beräknad födsel)
Vecka: 30
Vikt: 1750 g
Längd:37 cm
 
 

För min egen skull, om minnet skulle svika

publicerat i Den långa väntan;
Hittade en lista på en annan blogg som jag tänkte kunde vara kul att fylla i.

Beräknad födsel:
29. september 2012
Dager kvar: 83 dager
Kön: Antagligen en liten prinsessa
Namn: Vi har några i tankarna
Viktökning: 7 kg
Streckmärken: Inga
Matlust: Väldigt varierande men det är inget speciellt jag "måste ha"
Plågar mig: Blir fort trött och känner mig svullen i benen på kvällarna. Det kliar även en del på magen.. Men, jag vill säg att jag känner mig i god form för det mesta.
Vatten i kroppen: Känner mig ibland svullen i benen, skulle tro det är vätska!
Aktivitet inifrån: Det är det gott om! Varje dag känner jag härliga sparkar och rörelser från den lilla! 
Huvudet fäst: På förra kontroll för en vecka sen satt det inte fast, men den lilla har några veckor på sig att vända sig.
Otålmodig: Nej, men klart jag längtar! 
Humör: Vissa dagar är det väldigt upp och ner. Jag gråter lättare än någonsin, och det har ju inte precis varit något jag har haft svårt med innan..
Tungt: Det börjar kännas att det är något som växer där inne. Jag blir trött i benen och anfådd av att gå upp fyra våningar till lägenheten. Jag känner också hur trött jag kan bli i ryggen.
Utrustning som saknas: Barnvagnen har kommit till butiken, nu ska den bara komma till Oslo. Barnsäng köper vi nästa gång Karls föräldrar kommer ner, bilstol är köpt, vi har det mesta av kläder så egentligen är det bara småsaker kvar, så känner mig inte stressad med det. 
Nästa kontroll: 31 juli

Insidan är viktig!

publicerat i Den långa väntan;
Vår fina barnvagn har nu kommit till butiken i Halmstad. Mamma och pappa tar den med upp nästa gång dom ska till Oslo. Jag längtar! Då kommer det kännas lite mera verkligt, allt detta underbara.
Det är inte så väldigt lång tid kvar tills vår lilla tass är här hos oss, så det är skönt att ha allt på plats i god tid. Vem vet om den lilla bestämmer sig för att komma till världen tidigare än beräknat? Man kan aldrig veta!
 
 
Hur som helst. Barnvagnen är ju inte helt komplett när den kommer, vi måste ju köpa täcke, lammskinn och lite sånt. Idag tittade jag runt lite på nätet och hittade världens sötaste påslakan! Ska be Karl köpa det i veckan med tanke på att den butiken ligger på det centret han jobbar på. Det kommer bli så otroligt sött i vår mörkbruna vagn!
 
Hur fint är inte detta?

Vecka 27+5

publicerat i Den långa väntan;
Igår kom vi hem efter att ha haft två underbara dagar hemma i Halmstad hos mamma och pappa. Allt för lite tid, men det är dyrbar tid och jag önskar att det kunde ha varit så mycket mer.
Halmstad bjöd på en del sol, vilket gjorde att vi tog fram hinkar och byttor från skåpet och åkte ut och plockade jordgubbar! Vilken sommarkänsla och herregud så goda jordgubbar! Helt underbart! Det blev så mycket jordgubbar att vi kunde ta med oss en massa tillbaka till Oslo, vilken lyx!
 
 
Så nu sitter jag här, har precis kommit hem från barnmorskan och äter lite jordgubbar.
Idag var det kontroll igen. Som de tidigare gångerna har allting sett bra ut, hjärtat har slått till den lilla, magen (och jag) växer som vi ska och blod och blodtryck är bra. Men det är alltid skönt att få det bekräftat gång på gång.
Jag hade lite lågt blodtryck idag, men hon sa bara att jag skulle dricka extra mycket och resa mig upp långsamt så är det ingen fara. Har bara lite lättare för att bli svimfärdig om jag reser mig upp fort.
Idag fick vi också en "terminbekräftelse" från barnmorskan, som vi ska skicka in till NAV i samband med att vi ska söka om mammapengar (eller vad man nu kallar det) Det är en del att sätta sig in i, så jag vill tro att vi börjar se lite på det redan ikväll.
 
 
Idag är jag i vecka 27+5. Det betyder att det bara är 2 veckor kvar tills jag är i vecka 30, vilket betyder att det då bara är 10 veckor till den lilla kommer! Herregud, nu går tiden fort!