2 månader idag

publicerat i Nora 0-6 månader;
Idag är vårt älskade lilla hjärta 2 månader! Tiden har gått så himla fort och det har hänt så mycket på dessa två månader. Hon börjar bli väldigt stark i nacken, så att hon kan hålla huvudet uppe när man bär henne. Men, man får ändå passa på det, ibland väljer hon att svänga runt det en runda.. Också när hon ligger uppe på magen vill hon gärna hålla huvudet uppe för att se sig omkring, tidigare låg hon alltid med huvudet mot bröstet. Så nu njuter jag varje gång hon somnar på bröstet, för det är inte alls lika ofta som tidigare. 
 
Hon har också de senaste dagarna börjat prata lite med oss, men mest med hennes lilla Liberofluga. Han hänger över skötbordet och hon släpper nästan inte blicken ifrån honom när vi byter blöja. Där ligger hon och säger små "äe, äääe, åhe" Men det jag tycker är mest fantastiskt är att hon har börjar smila! På riktigt nu! Nu är det inte längre något tvil som tidigare, nu är det helt medvetet och det är verkligen helt underbart att se! 
 
Hennes hår har också börjat växa! Hon har alltid haft mycket hår i nacken, men nu börjar det som är uppe på huvudet också få lite längd. Det är kanske inte direkt långt, men längre än vad det var för ett par veckor sen. 
 
Att följa en bebis utveckling från dag till dag är nog det mest fantastiska man kan göra, jag är så lycklig!
 
 

Ny i världen

publicerat i Nora 0-6 månader;
Det tar sin lilla tid att redigera alla bilder men det är bara kul och oj vad Nora har förändrat sig! Har precis blivit klar med bilderna från födseln och jag känner nästan inte igen henne. Hon blir två månader på fredag och tänk så mycket de förändrar sig på den korta tiden, galet. 
 
Nyfödd Nora, bara ett par timmar gammal. Herregud vilken upplevelse det är att få möta sin lilla bebis som bott i magen så länge. Lycka ♥

Måndag igen

publicerat i Nora 0-6 månader;
Ja, så var det måndag igen. Helgen flög förbi som vanligt och jag kunde önska att den bestod av en extra dag. Men man får ta vara på den så gott det går och det gjorde vi denna helg. I fredags var det bara mys för mig, Karl och Nora. I lördags fick vi först ett kort besök utav en vän till Karl, sen på kvällen åt vi sushi och spelade spel med Karls bror, syster och hennes pojkvän. Igår, söndag, fick vi besök av Louise och hennes föräldrar sen gick vi ut en tur och när vi kom hem igen satte vi upp en liten "studio" och tog bilder av Nora som vi ska använda till årets julkort. 
 
Senaste dagarnas bilder från Instagram. Följ mig där: johannafsvensson
 
Idag ska vi göra minst möjligt. Det var en natt med lite sömn så det blir att mysa i soffan, kanske redigera lite bilder och längta efter julen, för oj, det var längesedan jag längtade så mycket som jag gör nu! Antagligen för att vi nu har en liten i familjen som gör det extra mysigt!
 
 

Babygym

publicerat i Nora 0-6 månader;
Idag provade jag att lägga Nora i babygymmet som hon fick av sina fina mostrar (mammas bästa vänner) och jag tror faktiskt hon tyckte att det var lite spännande! Hon låg där och såg på de söta djuren och följde noga med när ett av de lagade ett ljud. Hon utvecklas verkligen varje dag, det är så underbart att se. Vilken resa vi har framför oss, jag längtar!
 
 

Pappas flicka,

publicerat i Nora 0-6 månader;
Igår var det en lång dag, särskilt för Nora som grät en del av utmattning på kvällen. Det var först 6 veckors kontroll där allting såg bra ut. Vi tror aldrig något annat men det är alltid så skönt att få det bekräftat av en barnläkare. Sedan gick vi hem till Marie, en av mammorna i mammagruppen, där vi var i 4 timmar! Efter det mötte vi upp pappa för att åka till Storo som hade nattöppet, men det blev bara ett kort besök eftersom vi alla var slitna. Så det var en lång dag med andra ord.  
 
Äntligen fredag idag. Inte för att det har så mycket för mig och Nora att säga, men det betyder att vi får ha pappa hemma i två dagar och att vi kan vara uppe lite längre idag eftersom det är lördag imorgon - det gillar vi! Idag har jag gått igenom min garderob och lagt allting som inte används i en "ge bort" hög. Det känns som att det inte var längesen jag gjorde det, men denna gången tog jag ut allting som aldrig, inte ens "kanske någon gång", kommer att användas. Det blev en stor hög och det känns så skönt! När jag har gått ner mina sista gravidkilon ska jag köpa ny garderob!
Nu ska jag ta hand om lite tvätt under tiden som Nora sover. 
Önskar er en fin helg <3

Helt perfekt

publicerat i Nora 0-6 månader;
Idag var vi på besök hos en manuellterapeut för att se om det var något han kunde göra för att hjälpa Nora med sina magknip. Men Nora såg helt perfekt ut så han kunde bara ge tips på vad man kan tänka på, både när det gäller att bära bebisen men också barnets utveckling. Barn med kollik kan ha stor nytta av en manuellterapeut så tänkte det var värt ett försök efter att hälsosyster tipsade mig, men Nora har blivit mycket bättre efter att vi började med Sempers magdroppar och jag har läst på internet att bebisar med magont brukar växa ifrån det vid 2 månaders ålder. Hon är ju snart 2 månader (gud så fort tiden går!) så kanske hon snart slipper det, vi får hålla tummarna.
 
 
Tittut från vagnen!
 

Kärlek vid första ögonkastet

publicerat i Nora 0-6 månader;
Jag har inte ens börjat på disken, är inte det typiskt? Men det är så lätt att utsätta saker som är tråkiga. Istället fick Nora leka prinsessa i sin nya klänning och jag fick tagit några bilder, mycket bättre.
 
 
 

Mr fox

publicerat i Nora 0-6 månader;
Nora fick en liten räv som spelar musik av Karls kusin, som hon nu har fått upp ögonen för! När hon fick den var hon så liten att hon inte förstod, men nu när hon börjar "se saker" så tycker hon den är väldigt intressant. Den hänger nu i hennes vagn och när musiken börjar spelas ligger hon med stora ögon och ser på den. Om det var en tillfällighet eller inte, men igår när musiken slutade började hon "sura" och när jag satte igång den igen kom det ett litet smile från henne! Så medvetet smile eller inte - sött var det! 
 
 
 
 
I förrgår hade vi inte tid att bada Nora vilket faktiskt gjorde att hon inte sov så bra som när hon är nybadad, så vi tror absolut det hjälper att bada henne innan det är dags att sova. Igår fick hon bada igen och gissa vem som sov från 22.30-03.45? Sen somnade hon igen 04.20 och vaknade 06.30. Inte lika många timmar men åh så skönt det är att inte behöva bli väckt 5 gånger på natten!
 
Idag har vi egentligen ingenting planerat. Jag har en del handdisk att göra eftersom vår diskmaskin gick sönder igår, väldigt slitsamt. Man tänker ofta inte på hur skönt det är med en diskmaskin tills man är utan en! Så jag kommer aldrig flytta in i en lägenhet som inte har diskmaskin, men det har väl de flesta idag skulle jag tro?
På tal om lägenhet. Vi fick inte den vi var och såg på sist. Det stod mellan oss och ett annat par och mäklaren kunde inte välja så han drog lott. Turen låg tydligen inte på vår sida. Men, han tyckte om oss väldigt mycket så han kontaktade en kollega som skulle hjälpa oss. Igår ringde hon och hade en lägenhet till oss, en 3a på 73 kvm, med öppen spis! Hon skickade bilder och vi blev kära. Så vi ska få komma på visning och om vi gillar den får vi den! Så vi hoppas den är lika fin i verkligheten som på bilderna, om inte finare! 
 
Nej, disk var det. Nora sover så jag får passa på! Ha en fin tisdag <3 
 
 

Måndag 12 november

publicerat i Nora 0-6 månader;
God morgonen/middag säger vi med ett stort leende eftersom solen skiner på oss idag! Det betyder att det får bli en lång tur ut om vädret håller i sig. Nora älskar att vara ute, hon sover som en stock i vagnen och vi kan vara ute i två timmar utan problem! Så länge hon har fått mat innan.. 
Bäst att göra sig i ordning och komma ut innan det blir mörkt! 
 
 
Ha en fin måndag!

Sov så gott

publicerat i Nora 0-6 månader;
Hon börjar bli så stor, vår lilla tjej. Hon är fortfarande väldigt liten, men i fredags hade hon gått upp 1440 gram sedan födseln. Lilla Nora, som kom till världen med sina 3000 gram väger idag 4440 gram, 6 veckor gammal. 
Hennes kläder i storlek 50, som vi fick vika upp armar och ben på när hon var nyfödd, börjar snart bli för små.
Jag är glad att hon var så liten när hon kom, med sina 49 cm, eftersom så mycket har hänt på bara 6 veckor. 
Jag tänker på de som får bebisar på 53cm och 4500 gram, hur stora är de vid 6 veckors ålder?
 
Nyfödd liten prinsessa <3
 
En bebis sömn är inget man direkt kan styra, de sover som de vill. Men eftersom vi har haft nätter där hon har vaknar med 2 timmars mellanrum och ibland varit vaken mellan kl. 03-06, frågade jag barnmorskan om det fanns något man kunde göra för att hon ska sova bättre. Bada - mata - sova, tipsade hon om. Så vi provade detta i fredags, att bada henne, mata henne och sen lägga henne i sängen. Vet ni vad som hände? Hon sov från 21.30-03.00, vilket är 5,5 timmar! Helt fantastiskt! Samma var det igår, men vi är spända på hur det blir idag när det inte fanns tid till bad innan det var dags att lägga henne i sängen. Sover hon inte bra inatt så blir det garanterat ett kvällsbad på fröken innan läggdags framöver. Det är väldigt mysigt att bada henne och hon ser ut att tycka om det, så det är absolut inget som känns jobbigt. Nu ligger hon och sover gott i sin säng och snart är det dags för två trötta föräldrar att göra detsamma. 
 
Extra kärlek till Karl idag, eftersom det är hans första Fars dag idag <3

Håller tummarna

publicerat i Nora 0-6 månader;
Det var väldigt mysigt att träffa mammorna i mammagruppen, även om det för min del bara blev en kortis. Det är skönt att ha några andra mammor med bebisar i samma ålder som Nora att dela erfarenheter med, för det här med att vara nybliven mamma för första gången är ju som att vända upp och ner på världen, på ett positivt sätt såklart.
 
Lägenheten var helt i vår smak så vi håller alla tummar vi har för att den ska bli vår! Så det är en nervös mamma som sitter och stirrar stup i kvarten på telefonen och väntar på att mäklaren ska ringa.. Man ska inte ta ut vinsten i förväg (säger man så?) men vi har en bra magkänsla. Men man vet ju aldrig, bäst att inte ställa in sig för mycket utan istället få det som en positiv överraskning. Men om vi får den blir det nog flytt på oss i månadsskiftet!
 
Det blir lite iphone bilder nu, alla bilder från kameran ligger på Karls dator. 
 
Karl är på Kick off med jobbet ikväll så Nora och jag är ensamma. Jag hoppas han inte blir för sen eftersom jag känner att mina ögon inte kommer orka hålla sig öppna så länge till och med en liten i huset kan man inte bara gå och lägga sig när man vill, här måste man planera lite. Jag ska i alla fall se sista avsnittet av Gøj på landet och försöka plocka undan lite - vi ska eventuellt ha visning på lägenheten på lördag!
 
 

Tiden rinner iväg

publicerat i Nora 0-6 månader;
Sist jag skrev här gick vi i väntans tider på liten, idag, eller egentligen imorgon, är vår lilla tjej 6 veckor.
Det betyder att jag har varit otroligt dålig på att skriva här, jag som lovade mig själv att bli bättre, suck. 
Jag vill ju skriva, bloggen är ett perfekt sätt att spara minnen på. Kanske det blir lättare nu när det händer något nytt varje dag?
 
Livet som mamma är i alla fall helt fantastiskt. Det är mycket jobb men oj vad spännande det är! Det känns som att vår lilla Nora lär sig något och utvecklas varje dag! Jag vill inte missa en enda sekund. 
Våra dagar består av sova, mata, byta blöja och gosa och när vädret tillåter blir det även en tur i barnvagnen. 
 
 
Nu ligger Nora och halvsover så sött med nappen i munnen så jag ska passa på att ta en dusch och göra mig i ordning. Det är så det funkar nu. Hon är prio 1 och allt annat får bara bli som det blir. 
Idag ska vi först möta mammorna i mammagruppen för lunch sen ska vi på lägenhetsvisning. Jag hoppas den faller oss i smaken och att turen är på vår sida, för att bo på 4 våningen utan hiss med en bebis är tungt. 
 
Det får bli varma kläder ser jag, för nu faller stora snöflingor ner mot backen, mys.