5 månader idag

publicerat i Nora 0-6 månader;
I fredags åkte jag och Nora hem till Halmstad med tåget för att få umgås med mamma, pappa och vänner. Vi åkte tillbaka till Oslo i tisdags och det var några av de bättre dagarna på länge. Har saknat att få vara med mina vänner, bara vi. Mamma och pappa passade Nora medan hon ändå sov på kvällen så att vi fick kolla film, äta ute och bara mysa. Världens finaste vänner ♥
Dagarna hemma kändes också som stora dagar i Noras liv. I söndags (24/2) tog hon tag i sina tår för första gången! Vi låg och myste i sängen på morgonen, som vi alltid gör, och plötsligt ligger hon där och drar sig i tårna och rullar från sida till sida! Hon fick även smaka på lite vatten efter att under en längre tid noga har granskat mamma när hon har druckit, hihi. Hon har tidigare gjort "pruttljud" med munnen, men nu i helgen började hon helt extremt! Hon ligger och gör massa ljud, väntar på att man ska svara med samma ljud, sen fortsätter hon. Åh, mammas lilla hjärta! 
Igår låg hon på magen på golvet när jag lagade lunch och när jag vänder mig mot henne så ligger hon plötsligt på rygg! Hon har gjort det någon gång tidigare med lite hjälpt, men nu gjorde hon det helt själv! Jag la henne på magen igen och vips, så låg hon på rygg! Och idag när vi var på mammayoga så ligger hon och leker på rygg när jag plötsligt ser att hon snurrar över till mage! Som en liten överraskning på 5 månadersdagen! Vilka milstolpar, det är så underbart att se hur hon utvecklas! Jag kan inte tjata nog om det, men att se sin lilla utvecklas är det bästa som finns!
Vid 5 månader

-Jag börjar bli lång! Hela 63 cm var jag för en vecka sen när jag var på 5 månaders kontroll så jag använder för det mesta 62 i kläder men jag kan ha 68 också. Så när mamma köper något nytt till mig så blir det 68! 
- Mamma skrev ju att jag har hittat mina tår och jag måste bara säga att det är såå kul att ligga och dra i dom, rulla från sida till sida och jag har faktiskt smakat på de små tårna också! 
- Nu har jag prövat att rulla både från mage till rygg och tvärtom, så nu får mamma och pappa passa sig, nu blir det liv i huset! 
- Det är fortfarande kul när mamma och pappa gör roliga ljud med munnen, men jag skrattar lika mycket åt mina egna ljud! Prutta med munnen och göra pussljud är mina favoriter!
- Mamma har börjat ge mig små smaksportioner och hittills har jag smakat på päronpurré, gröt, morotspurré och potatis och morotspurré. I början var jag skeptisk till allt men nu älskar jag päronpurré och gröt! Ibland när mamma är för långsam med skeden eller att det är tomt i skålen så kan jag skrika! Då skyndar mamma sig att ge mig mer, då blir jag nöjd igen! 
- Jag är faktiskt ganska dukig på att hålla skeden själv också! Men det blir oftast mycket mer kladd så mamma låter mig inte göra det så ofta.. 
- Jag vaknar fortfarande ett par gånger på natten, både när jag vill ha mat och trygghet. Jag tycker nog det är mysigare än mamma som nog gärna skulle vilja ha en hel natts sömn, men kanske det är dags att jag sover en hel natt snart? Jag har hört att mamma har pratat med pappa om att börja jobba med det snart.. 
- Jag älskar min napp! Den vill jag gärna ha när jag är trött och jag har lärt mig att ta den in och ut ur munnen, även om det ibland blir på fel håll! 
- Jag får ofta höra från andra att jag är väldigt snäll och mamma säger att det stämmer. Jag gråter nästan aldrig och smilar ofta när någon pratar eller leker med mig.
- Jag kan ligga på magen hur länge som helst utan att ropa på mamma! Ibland blir nog mamma mer förvånad än jag över hur länge det faktiskt är.. 
- Inga tänder än! Det kliar lite då och då, men jag klagar aldrig, utan biter bara på mina händer eller något annat så går det över!

Måndag igen

publicerat i Nora 0-6 månader;
Här har det ekat tomt de senaste två veckorna. Vi hade fullt upp inför och under Noras namnfest och sen fick vi en chock när både Karls och min arbetsgivare gick i konkurs, utan någon direkt varning. Så där stod vi två, utan jobb. Så det har varit en del turer till NAV och telefoner hit och dit. Men nu börjar det faktiskt ordna sig, så vi håller bara tummarna så gott det går. 
Namnfesten var så lyckad! Tiden i rådhuset var väldigt fin, även om Nora var lite trött och ledsen. Men hon fick visa sig fram och motta en namntavla, vår lilla Nora Filippa. Därefter gick vi hem till oss där vi bjöd på smörgåstårta och prinsesstårta. Kan fortfarande inte förstå hur vi fick plats, 28 personer, men det gick väldigt bra! Nora fick så otroligt mycket fint från både familj och vänner och det finns ingenting jag skulle vilja ändra på från denna dag. Det är verkligen en dag att minnas! 09.02.13 ♥
Vi har planer alla dagar denna veckan, både siming och yoga, träffa vänner och på fredag tar Nora och jag tåget hem till Halmstad för att träffa familjen och vänner i några dagar. Ska bli väldigt mysigt även om det är utan pappa, och det blir både spännande och lite läskigt att ta tåget ensam men jag tror det kommer gå hur bra som helst! 
På dagens schema står städning och ev träning ikväll när Nora har lagt sig och såklart en massa mys och bus med min favorittjej ♥

Förberedelser

publicerat i Nora 0-6 månader;
De sista dagarna har Nora börjat med något nytt - hon kysser i luften! SMACK säger det, flera gånger om dagen. Jag vet inte om hon fått det av ljudet som kommer när hon drar ut nappen från munnen, eller om hon provar att imitera mamma och pappa när vi gör alla olika ljud med munnen. I vilket fall som helst så är det så sött. Nu gör hon det bara när som helst som det passar henne, men jag längtar tills hon förstår när vi säger "Puss" och så gör hon det. Men det är väl en stund kvar.. Min lilla pussgurka.
 
Konfetti till namnfesten, hemmagjort och allt.
Här hemma håller jag på med förberedelserna inför Noras namnfest som är på lördag! Det mesta är fixat men jag ska ta en sista tur till Storo idag och handla det sista. På fredag kommer mamma och pappa upp, då blir det tårtbakning för 30 personer! Ikväll ska jag pyssla med dekorationerna till tårtorna, åh jag älskar sånt här! Att få fixa och ordna, matcha med färger och göra det fint. Särskilt när det är till min allra finaste skatt ♥

Nam nam päronpurré?

publicerat i Nora 0-6 månader;
Igår var det en stor dag för både mamma, pappa och Nora. Kanske mest för mamma som har längtat så efter denna dagen. Det var dags för Nora att prova sin allra första smakis. Igår blev hon nämligen serverad päronpurré! Jag kan inte direkt säga att hon tyckte det var en hit, men efter varje bit blev det mindre och mindre grimaser. Jag antar att det var en stor skillnad mot bröstmjölken som hon är van vid, så vi får se hur hon reagerar idag när hon ska få smaka det för andra gången. 
Totalt fick hon i sig två teskjedar, något som mamma trodde skulle gå åt fort, men oj så fel. Det tar tid att mata en liten, särskilt när det är första gången. Kanske mamma var allt för långsam? Nora tog i alla fall saken i egna händer, bokstavligt talat, och matade sig själv. Haha, älskade vän, mamma och pappas lilla hjärta ♥
 

Som en fisk i vattnet

publicerat i Nora 0-6 månader;
Har helt glömt att berätta om babysimningen som vi var på i onsdags. Det var mysigt! Nora fick ligga på både mage och rygg och hon trivdes i vattnet. Hon var lite väl upptagen med att äta på sin hand (som vanligt) men det var nog många nya intryck som gjorde att hon inte var helt koncentrerad, så det blir spännade att se hur det blir nästa gång. Vi fick också en hemläxa, att räkna till 3 och sen hälla lite vatten på huvudet så att det rinner ner i ansiktet. Det ska vi göra varje gång hon badar hemma för att vänja henne att hålla andan när det kommer vatten i ansiktet. Vi har gjort det två gånger hittills och hon klagar inte, men lite obehagligt är det nog med vatten som kommer i ögonen. Jag är väldigt glad att vi började i babysimning och jag längtar till alla de andra gångerna och det ska bli kul att se hur hon utvecklar sig från gång till gång.