Upp ned och överallt

publicerat i Nora 6-9 månader;
Lilla tjejen vill göra allt annat än att sitta still och jag tycker det är så härligt att se hur full av liv hon är! Just nu är det bästa nog att resa sig upp mot soffbordet och försöka flytta sig ett par steg åt sidan. Det är också väldigt spännande att stå och se på när tvättmaskinen är igång, hur kläderna snurrar runt och runt, tycker Nora. 
När hon är sliten älskar hon att sitta i mammas knä medan hon läser ur en bok. Favoriterna är Drömmarnas trädgård och Kosevänner, gärna om och om igen. Ibland kan hon faktiskt krypa och hämta en bok själv och sätta sig, för att sen vänta på att man ska komma och läsa för henne. Hon vill gärna bläddra i böckerna själv och pratar ofta till figurerna i böckerna också. Åh, det är så kul att se att hon verkligen älskar böcker, det är ju så mysigt att läsa för henne!
I torsdags myste Nora och jag i Botanisk Hage tillsammans med två i mammagruppen. De små fick åla och krypa runt i gräset och vi fick prata och njuta av solen. Det känns så konstigt att våra små nu kryper runt, första gången vi träffades var de så små (Nora var 4 veckor!) och låg mest och sov eller ammade! Tycker det är så kul att vi fortfarande ses och det är kul att se hur alla de små har utvecklats, från första gången vi möttes till idag. 
Nora sov hela natten i natt, från 18-06 utan att vi var inne hos henne en enda gång! Visst är det jobbigt att gå upp klockan 6, men då har Nora fått den sömnen hon behöver och eftersom det är hon som bestämmer tidsschemat här hemma så får vi bara gå upp och se glada ut. Idag somnade hon 19.20 så det ska bli spännande att se om hon vill upp klockan 06 imorgon eller senare. Hon brukar sova 11-12 timmar varje natt så om vi har tur vaknar hon först runt 7 imorgon. I vilket fall som helst så är det alltid mysigt att gå in till henne när hon vaknat, hon är alltid lika glad och ibland står hon upp i sängen och smilar med det största leendet. När men då frågar om hon vill komma upp och stäcker fram armarna, så lyfter hon ena armen för att visa att hon vill upp och det finns inget som smälter mitt hjärta mer! 
 

Kommentera inlägget här :