Bä bä vita lamm

publicerat i Nora 12-18 mån;
Bä bä är nog det ordet Nora säger mest nu. När hon säger Bää bää, med lite längre Ä, då vill hon att vi ska sjunga Bä bä vita lamm för henne. När det är Bä bä, med kortare Ä, då hämtar hon antingen boken om Bä bä vita lamm, sitt gosedjur eller magnetbilden på kylskåpet som är en bild av hennes lilla lamm. 
 
Här om dagen när jag hämtade henne i barnehagen frågade jag om hon ville ha skor på sig. Det ville hon. När vi kom ut frågade jag om hon ville sitta i vagnen. Gå! Sa hon bestämt. Jaha, då har hon lärt sig ordet gå också.
 
Det ramlar ut ord ur hennes mun nu. Och hon börjar förstå så mycket av det vi säger, även om hon inte kan svara allt med ord tillbaka. Och hon börjar visa mer med kroppen nu också. När vi sjunger Imse vimse spindel gör hon små rörelser med händerna när spindeln klättrar och lyfter upp armarna i luften när solen stiger upp. När vi frågar vad björnen säger (I björnen sover) kramar hon båda händerna framför sig och säger graw!
 
Lilla vän, du börjar bli så stor! Men oj vad vi njuter av denna tiden nu. Nu är hon verkligen en litet barn (fortfarande bebis i mina ögon) som man kan kommunisera med! 
 
 
Liten tjej har haft feber hela helgen så jag stannar hemma med henne på dagen imorgon så att hon verkligen får vila upp sig. Lilla hjärtat <3 På bilderna ser ni mina vackra tulpaner jag fick av min kära på morsdag och filten till Nora som var mitt senaste prosjekt.
 

Ampa och sko

publicerat i Nora 12-18 mån;
Att gå längs fönsterkarmen är nog något av det roligaste Nora vet just nu. Fram och tillbaka, sätta sig, resa sig och allt det här om och om igen. Och varje gång hon kommer fram till lampan som står i fönstret, pekar hon, smilar och säger ampa, som såklart betyder lampa. 
 
Idag när vi kom hem från dagis och står i hallen och ska ta av oss ytterkläderna, pekar Nora på mina skor och säger sko! Karl och jag ser på varandra med stora ögon och ler från öra till öra. Så frågar jag Nora: Nora, vad är detta för något och pekar på skorna. Sko! säger Nora och ler. Ååh, lilla hjärtat. Detta måste hon ha lärt sig på dagis! 
 
Så nu har vi två nya ord att skriva upp på Noras "mina första ord lista".
 
Vår lilla prinsessa ligger och sover nu. Vi sitter i soffan, trötta båda två och njuter av att det är lördag imorgon. Och på tal om sovning. Sista veckan har Nora sovit hela natten! Från 19-06/07. Wow! Antagligen gör det inte ont i hennes tänder längre som har plågat henne en längre stund nu och så är hon inte förkyld längre. Det är otroligt skönt för oss också, att vi får lov att sova hela natten. Detta har vi ju inte varit bortskämda med tidigare, bara någon enstaka gång. Nu kryssar vi fingrarna att detta är så som det kommer framöver, haha! 
 
Har ingen ny bild att lägga upp så slänger upp en bild på en filt jag håller på med till Nora. Mormorsränder i härliga rosa och lila nyanser som faktiskt snart är färdig. Kanske jag hinner bli klar redan ikväll? I så fall får jag sätta fart nu! Ha en fin helg <3