Barnehage start

publicerat i Nora 12-18 mån;
Just nu sitter vi hemma, Karl och jag, samtidigt som Nora antagligen ligger och sover just nu - på dagis!
I måndags var det Noras första dag. Både Karl och jag var med henne under hela tiden. Vi var där ett par timmar och Nora sprang runt och hade det hur bra som helst! Igår gick Karl dit ensam med henne. Då fick han också lämna henne för en kortare stund så att hon ska få vänja sig att vi inte är där. Det gick så bra att Karl kom hem igen för att hämta mig så att vi kunde gå dit tillsammans. Under tiden skulle de pröva att lägga Nora. Nya miljöer, nya människor och massa intryck gjorde att hon hade svårt för att sova. Karl fick gå in i sovrummet och prova, men när det inte hjälpte fick mamma komma in och trösta. Jag hann nästan bara lyfta upp henne i famnen så somnade hon. Idag gick Karl dit för att lämna henne. Han gick ut för en liten stund och allt funkade bra. Nu har han varit hemma i snart 2 timmar och ska tillbaka igen klockan 13.30 för att hämta henne. Så länge allt går bra såklart, annars ringer de. 
 
Det känns faktiskt otroligt bra, allting. Nora stortrivs, som är det absolut viktigaste. Vi älskar personalen och Noras "närmaste kontakt" på dagiset är helt underbar. Nora kommer få det helt toppen där! Nu har vi haft tre dagar där vi har varit med till och från, mer och mindre. Nu är det meningen att Nora ska vara där själv, så länge allt går bra. Men första veckorna kör vi kortare dagar, för att vänja henne. Det ska vi egentligen göra hela tiden, pröva slippa ha henne där från morgon till stängning. Men nu i början blir det nog 10-14 dagar så långt det låter sig göras. 
De första veckorna ska de lägga mycket tid på tillpassning och vänskap. De lägger massa fokus på att Nora ska bli trygg på de som är där och att de andra ska få lära känna Nora. I veckoplanen vi fick ut i söndags, dagen innan start, hade de lagt in denna söta bilden på måndagen. När vi kom till barnehagen på måndag hängde det en välkomsskylt vid dörren till Nora. Hon har fått sin egen plats att hänga kläder på, sin egen stol, sin egen madrass att sova på och jag blir så varm i hjärtat. Är så glad att vi har hittat en barnehage där personalen som jobbar där verkligen älskar sitt jobb! Tror inte vi kunde fått något bättre!
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av mormor:

Så skönt att ni kan lämna Nora och veta att hon har det tryggt och roligt! Det verkar vara helt underbara människor som arbetar där! Tänk vad det gör med en liten skylt:)

Kommentera inlägget här :