Pulka

publicerat i Nora 12-18 mån;
De sista dagarna har det snöat nästan dag och natt som gjort att det ligger ett tjockt täcke med snö på marken. Vi hade ju nästan ingen snö alls förra året så nu kommer väl allting på en gång. Vi får se hur länge det stannar. Väldigt mysigt i alla fall, även om det är väldigt tungt att köra vagnen uppför backar! 
 
Igår klädde vi på oss varmt och gick ut för att leka. Nora har, de få gångerna vi har varit ute i snö, inte varit så väldigt förtjust i det. För det första är det svårare att gå i vinterskor än små nätta joggingskor och så är det ju mycket tyngre att gå i snö än på bar mark. Men efter att vi fick låna en pulka av en annan barnfamilj som också var ute och lekte, fick Nora en positiv uppfattning av snö och efter att ha åkt ner för backen flera gånger var det heller inte något problem att gå själv i snön! Så det första vi gjorde när vi kom in igen, efter att ha druckit oss varma av varmchoklad (som Nora älskar) klickade vi hem en pulka från nätet som vi hoppas kommer innan helgen! Och så får vi såklart hoppas att snön väljer att stanna kvar en stund, nu när den först är här. 
 
Måndag igen. Jag lämnade Nora i barnehagen runt 9 idag och nu sitter jag här och skriver och dricker en kaffe. Har precis börjat med ett nytt virkprosjekt. Nu är det längesen jag gjorde något och mina fingrar började klia efter att få göra något nytt. Jag har ju gjort en filt till Nora innan, men den är så otroligt stor och tung! Så nu ska jag göra en ny filt, mindre, så att hon kan ha den i vagnen till våren/sommaren. 
 
Efter knappt två veckor på dagis ser vi redan hur Nora utvecklas. Mamma och pappa säger hon så tydligt nu, och hon kan till och med säga Hej Pappa - två ord tillsammans! När hon har ätit färdigt, sätter hon sina händer ihop och drar bort, svårt att förklara men kanske ni förstår? Det är pappa som har gjort så varje gång Nora ätit upp och frågat om Nora är färdig. Nu gör hon så själv. Då frågar vi Är du färdig? Då får vi ibland ett ärdi (färdig) till svar samtidigt som hon visar med händerna. 
 
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Lise Bugge:

Herlig med snø:). Dette liker hun ser jeg. Nydelige Nora og bilder.

2:a kommentar, skriven , av Mormor:

Så mysigt ni ser ut att ha det i snön:)
Härligt att Nora trivs så bra på dagis!

Kommentera inlägget här :