21 månader igår

publicerat i Nora 18-24 månader;
De sista veckorna har susat förbi i världens fart, sommaren är här och om två veckor är det semester! Under de sista veckorna har Nora pratat på som vanligt och jag blir förvånad över hur många ord (och enklare meningar) hon faktiskt kan. Karl och jag var två nätter i Köpenhamn för att fira att han fyllde 30år och när vi kom hem hade Nora en röd liten prick på näsan. Dagen efter var där fler i ansiktet och dagen efter där igen var där även några på både armar och ben. Vattkoppor! Hon kom väldigt lindrigt undan även om hon fick vara hemma en vecka så att vi skulle vara helt säkra på att de var borta. Men hon var i strålande humör (utom en dag då hon hade feber) så det var bara mysigt att vara hemma med henne. Jag har hört att det kan komma en gång till, om man får lite första gången, men jag hoppas såklart hon ska slippa. 
Vår lilla sommartjej ♥ Gud vad jag längtar efter sol, sommar, bad och semester nu!
 
 

Norja

publicerat i Nora 18-24 månader;
Vi har haft besök av mormor och morfar sedan i torsdags. Vi har haft strålande sol varje dag så den mesta tiden har spenderats utomhus. Vi har varit på Fornebustranden och Nora doppade både tår och mage i vattnet, vi har haft picknick uppe på Ekeberg och matat djuren och träffat morbror Niklas (Nicka som Nora sa). Sist vi träffade mormor och morfar sa Nora mommo och ibland momma (morfar) men denne gången var det mommo och puppa som gällde, haha! Vart hon har fått puppa ifrån vet jag inte, men morfar är nu i alla fall puppa. Och för att inte tala om Nora själv, som så ofta hon kan säger sitt egna navn - Norja. Mamma vann, pappa vann, Norja vann, och så pekar hon på ett och ett glas samtidigt som hon sägers vems glas med vatten hon menar. Åh, lilla vännen. Så länge som hon har förstått vem vi menar när vi säger Nora, men nu säger hon det själv och vet att det är hon som är Norja ♥ Och ja just det, favoriten Millie (mimmi) var med denna gången vilket var en stor hit! Nora var inte alls lika skeptisk denna gången och vågade både ge godis från handen och pussa Millie på munnen! 
Mamma och pappa åkte hem på förmiddagen så när Nora hade sovit på dagen mötte vi upp våra finaste vänner som det känns som en evighet sen vi sågs sist! Iskaffe och lek bjöd eftermiddagen på och nu är vårt förråd med M&M-energi fyllt upp till max igen så att vi klarar oss fram till nästa helg, haha!