Vårnytt till Noras garderob

publicerat i Allmänt, Nora 18-24 månader;
Jag älskar våren och sommaren, när man får klä sig i tunnare plagg, med blommor och ljusa färger. Det är inte ofta jag köper kläder till mig själv längre, men tror att jag snart får se igenom min garderob för jag tror jag behöver en del nytt. Men att köpa kläder till Nora är minst lika roligt, om inte ännu roligare. Det finns så mycket fint och jag har suttit och sett igenom internet med en kaffe i handen och lagt några saker på "önskelistan" till Nora. Nu när hon går på dagis får man ju också tänka praktiskt, att det ska vara skönt och tåla en och annan fläck här och där. Men så finns det ju helgerna, när man kanske vill klä sig lite finare. Här är i alla fall några plagg som gärna får flytta in i Noras garderob.
Jag älskar pastellfärger, gärna i rosa. Och med blommor och romantiskt mönster. Nora behöver nya vårskor och dessa från kavat såg vi på redan i höstas när hon skulle få sina första skor. Men de passar bättre nu till våren och sommaren så kanske det får bli dessa?
 

Årets bästa dag?

publicerat i Nora 18-24 månader;
Dagen igår fyllde på vår energi till max och det kan ha varit en av de bästa dagarna hittills i år, om inte den bästa. Klart årets varmaste dag och med bästa sällskapet, från morgon till kväll. Vi åt årets första glass och drack kaffe i solen och barnen fick springa runt och göra av med all den energin de har i de där små kropparna. Trots lite kaos, med tre små barn som vill ha uppmärksamhet och måste passas på, fick vi lagat mat tillsammans och när de små somnat (Nora fick låna stora sängen till Madde och Micke) kunde vi sitta och bara umgås, utan barn, för första gången. Så skönt att bara få vara oss, inte mamma och pappa, för en stund tillsammans med finaste vännerna. När klockan blev 22 klädde vi försiktigt på Nora både jacka och byxor, utan att hon vaknade, och traskade hem. Helt klart topp betyg på denna dag!
Idag har vi varit hemma hos Karls syster med både farmor, farfar, Karl syster och hennes sambo och Noras kusin Emma och Karls bror och hans flickvän. Vi har ätit ute i solen och Nora och Emma har lekt ihop. Det skiljer 7 månader mellan dom men de lekte så fint tillsammans. Så jag hoppas Nora sover gott inatt, trots att klockan numena visar sommaritid och det är ju såklart en omställning. Men jag tror Nora är en sommartidstjej, så detta kommer nog bli bra!

1,5 år idag!

publicerat i Nora 18-24 månader;
Plötsligt var det den 28 mars och det betyder att det är 1,5 år sedan Nora kom till världen. Det känns nästan som att det är något man firar, precis som 1 års dagen. Inte på samma sätt såklart, men ändå. Vi pratade om detta på jobbet idag, varför småbarnsföräldrar räknar väldigt noga på månaderna när någon frågar hur gammalt barnet är. Jag vill tro att de flesta föräldrar skulle svara "Hon är 11 månader" eller "Han är 13 månader" medans de som inte har barn säkert tänker "Okej, barnet är 1 år" Men för oss som har småbarn är det stor skillnad på 11 månader och 13 månader. Det händer ju så otroligt mycket på 2 månader, och därför tror jag vi gärna säger hur många månader barnet är. Men nu är ju Nora 18 mån, eller 1,5 år om man önskar, och det känns som ett stort tal på något sätt. Jag har ju också sagt helt fram tills nu hur många månader Nora är men nu tror jag väl kanske att det blir mer naturligt att säga att hon är 1,5 år och att jag gör det helt tills jag kan säga "Hon är snart 2 år" 
Hur som helst.
Grattis på din 1,5 års dag hjärtat. Du betyder allt för mamma och pappa och vi älskar dig över allt ♥
Eftersom vi inte hade så många timmar ihop efter jobbet, då mat ska lagas och sådär och så är det läggdags, så firar vi Nora lite smått imorgon istället. Om vädret är som idag (nästan sommar) så får det bli glass på alla tre! Vi gick i alla fall ut en liten stund efter middagen och lekte, så härligt när man inte behöver klä sig med hundra lager och att det fortfarande är ljust ute runt 18 tiden! Glad tjej på lekplatsen och vi hoppas det ger henne en god natts sömn. Det kan behövas, då sista veckorna har varit lite oroliga nätter och "upp och hoppa" mellan 4.30 och 5. Men vi har lärt oss att inte sitta uppe så länge på kvällarna, min kära och jag, så snart tar vi kvällen vi också. Först blir det ett par avsnitt med Modern Family i sängen innan vi säger god natt.

Vänskap

publicerat i Nora 12-18 mån;
Idag när jag stod på jobbet och kollade ut genom fönstret.. Vad tror ni jag ser? Snö! Jaha, det var den våren tänkte jag.. Men som tur är så var det inte så mycket som kom, och de la sig inte heller, och när jag såg på väderprognosen att vi ska få 10-12 grader och strålande sol hela veckan så blev jag lugn igen. Väder alltså, som det kan vända plötsligt. Precis som Noras humör, haha!
Något som har blivit lite av en helgtradition sen en tid tillbaka är att vi spenderar antingen lördagen eller söndagen, och när vi har tur även båda dagarna, med våra favoriter uppe på höjden. De helgerna när det dyker upp något som gör att vi inte kan ses är såå trista, haha! Vi behöver vår dos av våra fina vänner och deras små. Herregud så glada vi är att vi har lärt känna dem! Och tänk så liten chansen egentligen var att vi skulle lära känna varandra? Jag hittade till Maddes blogg när jag var gravid och googlade efter " Ung mamma i Oslo" och läste allt om Lova slaviskt för att förbereda mig själv när jag väntade Nora. Madde skrev en dag i sin blogg om att hon aldrig var nöjd när hon framkallade sina bilder. Jag som aldrig kommenterar i bloggar eller något sånt ändå tänkte att jag faktiskt kunde hjälpa till här och skickade iväg ett mail till henne och erbjöd henne min hjälp eftersom jag då jobbade i fotobutik - och fick svar att hon gärna ville. I butiken möttes vi, en höggravid Johanna och en lång Madeleine (haha, hon är ju närmare 30cm längre än mig), och bestämde vi att vi borde ta en kaffe ihop en dag. Från den dagen, när vi tog vår första kaffe ihop, har vi hängt ihop. Det låter ju nästan som en kärlekshistoria, men det är ju nästan vad det är. Vänskap är ju kärlek. Madeleine har blivit en av mina närmaste vänner och jag är så glad för att vi har lärt känna varandra. Och kanske det bästa av allt - med i vänskapen till Madde fick vi också lära känna hennes fina familj, som vi är väldigt väldigt glada i ♥

Ord Nora kan

publicerat i Nora 12-18 mån;
I lördags hade vi planerat en mysig utflykt till djurparken med våra favoriter, där de små skulle få leka och vi skulle dricka kaffe i solen och ta igen allt vi missat sedan vi sågs sist. Det slutade med ett kort besök hos djuren och en kaffe som gick ner fortare än det gick att hälla upp den. Vinden blåste iskallt! Det hjälpte inte att solen var framme, det kändes som vinter! Så nu väntar vi på att det blir ordentlig värme så får det bli ett nytt försök på picknick. 
Vår lilla tjej börjar bli så stor! Jeg vet att jag har sagt det innan, men nu händer det verkligen något nytt varje dag! Oftast är det ett nytt ord som ploppar ur hennes mun, både ord vi förstår och ord som vi säkert kommer förstå snart.. Jag har ju skrivit ett par listor innan på ord Nora kan, men här kommer en till. Ska försöka få med alla ord jag vet att hon kan.
Mamma
Pappa
Dää (där)
Tittah (titta)
Nei (nej)
Mmm/jah (ja)
Hejej (hej hej)
Skoo (sko)
Jakke (jacka)
Meerj (mer)
Djue (vindruva/drue)
Båbäj (blåbär)
Ba (banan)
Djikka (dricka)
Nana (sova/nana)
Bokk (bok)
Kjabbe (krabba)
Bijl (bil)
Bjö (bröd)
Gjöt (gröt)
Srmok (smokk/napp)
Mommo (mormor)
Gå (Gå)
Öjja (öra)
Öjje (Öga)
Mu (Mun)
Mummi (Mumin)
 
Och så kan hon härma väldigt många djur, antingen om vi fågar eller om hon ser en bild
Wow wow (hund)
Bää (lamm)
Uh uh (uggla)
Graow (Björn)
Pip (fågel)
Iiihihi (häst)
Smaskar med munnen (kanin)
Grymtar (gris)
Grrrow (tiger)
Blobloblo (Fisk)
 

Spegel spegel på väggen där..

publicerat i Nora 12-18 mån;
När mormor och morfar var uppe hos oss sist tog vi en tur till Ikea. Som vanligt följde mycket småplock med hem men något vi letat efter och som vi hittade där, var en mjuk väggspegel till Nora. Ramen är mjuk och glaset kan inte gå sönder, så om den skulle åka ner från väggen gör det ingenting! Den hänger på Noras rum och hon älskar att leka i spegeln, göra miner och när vi frågar var Nora är, pekar hon i spegeln och säger Dääär! 
Jag som aldrig lär mig att välja rätt vitbalans innan jag tar bilder har nu suttit och slitit med dessa bilder som varit riktigt svåra att redigera! Helt fel ljus och när bilden är både för röd och för grön brukar det ofta bli att jag gör om de till svartvit för att jag inte orkar pilla. Men hade ingen lust att göra dessa bilder svartvita, så det fick bli som det blev. Söt är hon i alla fall, vår lilla tjej som vackrast i landet är ♥
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar för dagen. Plocka lite här hemma och äta innan det är dags för jobb. Detta blir en bra vecka, med både födelsedag för min del och konsert på lördag! Och såklart massa bus med fröken som börjar komma över sin "jag kan själv" period som har bjudit på berg- och dalbana humör. Nu är det mest bara en glad tjej som springer runt, busar och pratar här hemma. Och som sover hela nätterna, peppar peppar.