Mini köket

publicerat i Nora 2 år;
Här är några detaljbilder på Noras lilla kök. Just nu står det inne på hennes rum men tror att vi ska göra plats på köket så att hon kan ha det där. I alla fall tills hon blir lite äldre. Det är lite lättare för oss att leka med henne samtidigt som vi lagar mat om hon är nära, annars blir det massa spring fram och tillbaka. 
Älskar att de små plattorna kan slås på och alla skåp och hyllor som finns, så att hon får plats med allt tillbehör. Finns ju så många olika kök till barn idag, men detta som är från Ikea, tycker jag är väldigt fint, och bra pris!

2års tjejen

publicerat i Nora 2 år;
Nora blev firad både lördag och söndag. I lördags var närmaste familjen här och i söndags kom vännerna. Hon fick så många fina presenter men höjdpunkten var när hon i söndags fick öppna det stooora paketet från mamma och pappa, hennes kök. Så nu får vi både kaffe och kakor serverat från morgon till kväll och det lyser om henne när hon får öppna skåpen, ta fram alla saker och laga mat. Cupcakes, chokladbollar och tårta stod på menyn och det var en liten tjej som var så ivrig när tårtan kom fram att hon snabbt tog skjeden och satte den i tårtan för en liten smakbit, haha! Älskade unge! 
Tänk att du redan har blivit 2år! Jag kommer så väl ihåg när de la dig på mitt bröst första gången, första gången du sa mama, dina första steg och glädjen du ger oss varje dag är obeskrivlig! Idag är du en liten tjej med så mycket personlighet. Du har en stark vilja och är bestämd, men det tycker vi bara är positivt. Du är snäll mot alla och älskar att ge kos. Du pratar så mycket och förstår det vi säger, du kan räkna till 12 och du kan sjunga så många sånger: Bäbä vita lamm, björnen sover, blinka lilla stjärna.. och fler. Du älskar när jag läser i Bu och Bä och när Bu säger "Konstigt" rynkar du pannan, precis som Bu och så skrattar du. Karsten och Petra är dina favoriter just nu och Fröken Kanin och Löveungen ska alltid sitta i soffan med dig när vi ser dem på tv. Du är det bästa som finns och vi älskar dig så mycket, vår finaste lilla 2 åring ♥

Bakhelg

publicerat i Nora 18-24 månader;
Yes, denne helg har vi bakat både chokladbollar och muffins som nu ligger i frysen och väntar på att bli äta nästa helg. Då blir Nora två år och då ska vi såklart ha kalas! Det är kul att baka tycker mamma, Nora tycker det är roligast att smaka! Skönt att göra allt nu, så jag slipper stå dagen innan och stressa..
Kikar in snabbt bara, vi väntar på att Nora ska vakna sen ska vi möta upp våra vänner som vi inte har träffat på länge! Typ två veckor.. haha! Lite halvtråkigt väder idag men kaffe ute smakar lika gott för det! Ha en fin söndag!

Skogstroll

publicerat i Nora 18-24 månader;
Igår var det full fart hela dagen. På förmiddagen sprang vi runt på Storo i hopp om att hitta lite kläder till Nora som börjar växa ur storlek 80 och ett par nya höstskor, men det var inte många påsar som blev med hem. Lite besvikna var vi att det inte kommit in mer höstkläder i butikerna men vi fick i alla fall med oss en toaring till Nora. Och vet ni? Nu ikväll så gjorde hon nummer två på toan! Jag blev så stolt att jag började gråta, haha! Tänk vad de små kan få en att börja gråta av lycka till.. Haha! Och det var inte bara jag som var stolt, Nora var ju stoltare än tuppen! 
Efter att ha laddat upp batterierna med lite sömn tog vi T-banan ut från stan för att tända bål och grilla korv. Även om det inte blev helt som vi tänkt oss (Läs: Vi glömde bort att vi har två småbarn med oss) så var det väldigt mysigt. Vi kunde inte direkt sitta ner tillsammans och äta då de små gärna var överallt så vi fick äta lite i omgångar. 
Idag har vi storstädat (som alltid på söndagar) och i eftermiddag har Nora och jag lekt med Frida i Frognerparken. Nora sover sedan en stund tillbaka, Karl spelar Playstation och nu tänkte jag göra lite popcorn sen hoppa ner i kroken på Karl.

Hösten är här

publicerat i Nora 18-24 månader;
2 september är redan här och jag måste säga att jag gillar det. Det är lite som slår en härlig höstdag så jag hoppas att helgerna framöver bjuder på fint väder så att vi kan vara ute och leka i löven som börjar falla på marken. 
Idag på morgonen kissade vår lilla tjej på toan för första gången! Kissa, sa hon och peka på toan. Så jag lyfte upp henne och javsst, hon kissade! Hon har varit intresserad av den en stund och gärna velat sitta där, men ingenting har kommit.. Men idag så kissade hon och hon var såå stolt! Så kanske det blir lite toaträning framöver nu så att vi så småningom kan avvänja henne med blöja?
 
 
Tänk att den här lilla tjejen fyller två år om 26 dagar. Att köpa presenter till en 1åring är inte så lätt men denna gången vet vi precis vad vi ska köpa. Nora ska få ett litet minikök där hon kan stå och laga mat och kakor. Hon älskar köket de har i barnehagen och när vi är hos våra vänner leker hon alltid med Lovas kök. Så ja, såklart ska hon få sig ett eget kök! Ikea har ett som vi tycker är väldigt fint och bra pris, plus att dom har många fina tillbehör. Är inte så glad i plastleksaker så det är perfekt att det är i tyg.