Biopremiär

publicerat i Nora 2 år;
Igår var Nora på sin första bio! Hon var riktig nog på bio med mig när hon var runt 4 månader, så kallad mammabio, men då låg hon ju bara och sov så det var ju mest för min skull. Men igår såg vi Karsten och Petra firar jul och det var så uppskattat, både av stora och små. Mitt emellan mamma och pappa satt hon, på sin egen kungastol och var helt uppslukad av filmen och hela upplevelsen. Och såklart fick hon popcorn också, det hör ju till! Så idag har hon berättat för alla i barnehagen om Kino och popcorn, haha!
Dålig kvalitet på bilden som är tagen med telefonen i dåligt ljus, men tycker den är så härlig ändå! En liten Nora som äter popcorn och är helt inne i filmen. I knät sitter Fröken Kanin, som såklart skulle vara med när vi skulle se Karsten ocg Petra!
Efter barnehagen idag åkte jag och Nora till Storo för att köpa en potta! Så nu ska vi se om det kaske fungerar bättre med potta än toalettring. Kanske lite lättare då hon själv kan bära runt på den och sätta sig där när hon vill. Blir i alla fall spännande att se! 
Och så måste jag bara säga detta igen, Nora är såå duktig på att prata! Långa meningar kan hon säga och hon förstår så mycket! Och inte bara att hon förstår vad vi säger, hon förstår också känslor så bra. När någon slår sig eller har tex ett blåmärke säger hon "Mamma, awoa. Nora blåsa" Eller "Mamma lei seg" och så stryker hon mig på kinden och ger mig en kos. Eller som idag när hon badade, då sa hon"Nora töstig, mamma henta kopp!" Då sa jag, "Nej, pappa kan hämta" Då svarar hon "Nej, inte pappa henta kopp! Mamma hämta kopp Nora" Åh bästa jenta min, vår lilla svorsk <3

Miffy lampa

publicerat i Allmänt;
Jag vet inte om Nora är mörkrädd, men letar efter en fin nattlampa hon kan ha i sitt rum. Just nu har hon en liten lampa som kopplas direkt i uttaget på väggen som tänds när det blir mörkt. Den ger ett svagt ljus som är perfekt när hon ska sova, men den är ju inte direkt fin. Har blivit helt förälskad i denna lampan, Miffy, som ni ser på bilden. Den finns i både 50cm och 80cm och jag skulle gärna vilja ha en i varje storlek. Herregud, den är så fin! Synd att den är så dyr bara, annars hade jag köpt den för länge sedan! Någon som har lust att överraska Nora (läs:mamma) med denna lampan? Hihi!

Hos farbror doktor

publicerat i Nora 2 år;
Hua, idag är det riktigt kallt ute. Så idag fick både stora och små ha vantar när vi skulle ta oss till barnläkaren. Nora blev testad mot allergi, något som vi har trott hon kanske har haft då hon reagerat på vissa saker. Det visar sig att hon har äggallergi, men då bara mot rått ägg. Det är inte så ofta man äter rått ägg precis, men vi ska då undvika äggröra och omelett. Men det blir ju inte så svårt. Testen gav inte utslag mot något annat, vilket var väldigt skönt. Hon har också slitet med hård mage en stund, så vi tog turen inom apoteket på vägen hem och köpte några saker som läkaren anbefalte oss, så nu hoppas vi att detta ska hjälpa henne! Hon var i alla fall så duktig så när vi var klara fick hon en ny Karsten och Petra bok av oss, hennes stora favoriter just nu! 
Nora ligger just nu och sover och jag ska snart ta mig en kaffe. Sista dagarna har jag fönstershoppat på nätet efter julsaker. Ikea har så mycket fint så ska prova att få med mig Karl så att vi kan åka dit en dag. Är det för tidigt att börja julpynta redan? Haha, får väl kanske vänta till 1 advent i alla fall, men åh som jag längtar!
4 bilder från Instagram. Vi ligger fortfarande efter när der gäller redigering av bilder på Nora. Har så många mappar som bara väntar på att bli redigerade.. Men det känns liksom inte så lockande att sitta på kvällstid och göra det, men tar lite då och då så snart är vi kanske i mål.. Kanske ska satsa på att vara klar innan nyår med alla mappar och sen ha som nyårslöfte att alltid redigera nya bilder med en gång, så att det slipper att bli en stor hög?