17 mai

publicerat i Nora 18-24 månader;
Så var det 17 mai i helgen, dagen alla ser fram emot och förbereder veckor i förväg här i Norge. I år firade vi med våra finaste vänner där dagen startade med champangefrukost och pannkakstårta. När de små hade sovit tog vi oss in till centrum för att äta korv och mysa. Perfekt att åka in på eftermiddagen, när det inte är såå mycket folk att man faktiskt kan ta sig fram. Nora hade på sig sin fina bunad som farmor har gjort, som var allt för stor förra året, men satt helt perfekt i år. Tänk vilken skillnad det är på Norges och Sveriges nationaldag! Men jag tycker verkligen om 17 mai, det är en enda stor fest med glada människor och i år fick vi ju det vädret på köpet! Så hipp hipp hurra för Norge, lite så här i efterskott! 
Och i fredags var det "lille 17 mai tog" i barnehagen. Barnen fick gå i tåg tillsammans med en orkester och så fick de korv och glass när de kom tillbaka till barnehagen igen. Väldigt mysigt att få vara med på även om jag inte tror att Nora förstod så mycket. Såklart var det spännande, men tänk nästa år, herregud, längtar redan! 
 
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Mormor och Morfar och Millie:

Så fina ni är allihopa:)
Ni verkar ha haft en riktigt trevlig 17 maj!
Vad fint att barnen får lära sig denna tradition redan i barnehagen:) Det är så fint med gamla traditioner som håller i sig:)

2:a kommentar, skriven , av Lise Bugge:

Så flotte dere er i finstasen😄. Og så kjekt å feire 17. Mai med venner😀.

Kommentera inlägget här :