Ett avslutat kapitell

publicerat i Nora 6-9 månader;
Nätterna är väldigt upp och ner nu, men oftast sover hon bra fram tills klockan 05, därefter vaknar hon ofta och vill ha napp eller så vill hon gå upp! Hon äter inte längre på nätterna vilket är väldigt skönt, så jag vill tro att "sova hela natten" metoden funkade för oss. Vi gjorde undantag när hon hade ont i tänderna, men när hon var bra igen så körde vi på med att inte ge henne mat och det har funkat bra! 
På tal om mat så har jag slutat amma. Eller, hon får amma när hon vaknar på morgonen vid 7, men det är enda gången på hela dagen. Jag har helt enkelt inte så mycket mjölk längre så det känns bäst att ge henne ersättning, då vet vi också att hon får i sig tillräckligt. Vi har inte längre problem med flaskmatning, hon dricker mellan 165-200ml vid varje mål helt utan problem så det är faktiskt väldigt skönt. Det gör att Karl också kan hjälpa till och igår kunde jag gå ut och äta lunch med Louise och Frida utan att behöva stressa hem! Nora har helammat (med lite extra mat från 4 månader) fram till 6 månader och det är ju de dom säger är de viktigaste månaderna så det känns ändå helt okej att hon nu får ersättning. 
Nu dröjer det inte länge innan Nora både kan sitta och krypa! Hon kan sitta, men hänger liksom med överkroppen så att hon kan stötta sig på händerna i golvet. Hon sitter ju inte helt upp, men det tar nog inte många veckor innan hon är helt i mål! Och krypningen, där utvecklas hon varje dag! Bara nu i helgen har hon börjat stötta sig på sina knän och när hon ligger på magen kan hon dra sig lite fram, men mest åt sidorna. Men det är stora framsteg på bara några dagar och det är så kul att se! Snart har vi en liten prinsessa överallt!

Taggar: 6 månaders baby, Sova hela natten, amning, ersättning, krypa, sitta, sitta själv;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Madeleines.se - FotogladGravidMamma:

Haha ja de får bara lära sig, karlarna våra, ljust och romantiskt ska det va ;D

Puss och kram gumman, hörs över telefon <3

2:a kommentar, skriven , av mormor:

Åhhh, hur kan man vara så söt:)
Nu händer det nya saker varje vecka i lilla Noras liv. Vi längtar jättemycket efter er allesammans! Mormor o morfar

Kommentera inlägget här :