Klar för 17 maj

publicerat i Nora 6-9 månader;
Snart är det dags för 17 maj, kanske det största datumet i Norge? Alla är ute och firar Norges nationaldag och det är något alla någongång borde uppleva! Det går nästan inte att beskriva med ord. Detta blir min 4e gång som jag är med och firar och det är extra speciellt detta år då min lilla halvnorrman får vara med och fira denna dag! 
De flesta norrmän går klädda i bunader, Sveriges motsvarighet till folkdräkten. Men den betyder så mycket mer i Norge än i Sverige och varje kommun har sin egna dräkt. Noras farmor, som är helt rå på att sy och sticka, har gjort en Romsdalsbunad åt henne! Det är den de använder i Molde, där Karl är ifrån. Den kom leverad igår av farmor och ord kan inte beskriva hur fin den är. Hon har lagt ner så mycket jobb på den, så många fina detaljer och det ligger massa kärlek bakom den. Farmor är utbildad silversmed så smyckena som är till bunaden är handgjorda av henne. Jag blev helt mållös! Åhh, den är såå fin! TUSEN TACK, farmor! ♥
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Mormor och morfar:

Så otroligt söt och fin bunad! Det syns verkligen att det ligger både fantastiskt mycket arbete bakom och också kärlek, precis som du säger. Man blir så imponerad av all kunskap, hantverket och allt tålamod som ligger bakom. Nu får ni skaffa många små pigor som kan använda den:)
Mormor och morfar

2:a kommentar, skriven , av Jennifer:

Såg en bild på instagram på nora i dräkten! Bland det sötaste jag sett!! :D

Svar: Åh, söt du är! Ja, hon är otroligt söt i sin bunad :) Så kul att den är hemmasydd, så att den bara finns en :) <3
Johanna Svensson

3:e kommentar, skriven , av Cecilie:

Babybunad <3 Den var utrolig fin Johanna! :)

Kommentera inlägget här :