Det var en gång

publicerat i Nora 9-12 månader;
Åh vad jag kunde önska att det var sommar nästan hela året! Det perfekta året hade för mig varit: December-Januari - Vinter, Februari-April - Vår, Maj-September - Sommar, Oktober-November - Höst. Och då skulle det vara typsikt årstidsväder också. Med vita vintrar, ljusa och gröna vårar, varma och härliga somrar och färgglada och friska höstar. Istället har vi iskalla och slaskiga vintrar och regniga somrar. Men så kan jag inte tänka nu. Nu får jag njuta till tusen av den sommaren som är här! För oj vilken sommar vi har nu! Vi suger i oss solen varje dag och jag hoppas den stannar hos oss länge. Idag fick Nora gunga och krypa i gräset så länge vi orkade hålla oss i värmen. Gungan var mer uppskattad än någonsin idag och benen sprattlade som bara den! 
Här hemma har vi numera en liten tjej som sedan en vecka tillbaka gärna vill dansa! Hon håller i sig mot antingen en stol eller ett bord och så böjer hon på knäna, upp och ner. Och skrattar, såklart. Vi skrattar lika mycket varje gång vilket gör att hon tycker det är extra roligt.
Vi har börjat läsa för Nora till nattningen nu och jag säger till mig själv - "Varför började vi inte med detta tidigare?" Oj, vad det underlättar. Vi ger henne flaska som vanligt men istället för att sjunga Trollmor för henne så läser vi. Hon klättrar fortfarande runt, men hon är sällan ledsen. Istället lägger hon sig ned när hon är trött och oftast somnar hon av sig själv! Helt underbart är det och det funkar alltid (hittills i alla fall) Det är inte alls lika slitsamt som att ta upp henne, lägga ned, höra på gråt, sjunga och prova att vagga henne i sömn. Istället sitter vi där och myser med läsningen och hon fixar att somna helt själv. Vi har tänkt på att prova det innan, men det har känts som att hon har varit för liten? Men nu så myser hon av att höra oss prata och hon vet att vi är där. Helt underbart är det i alla fall och vi får njuta av det så länge det funkar! Håller tummarna för att det är ett trix som är här för att stanna. 
Nu har Nora precis somnat efter att Karl har läst för henne så vi ska starta upp grillen och sätta igång med middagen. Mmh, grillade kycklingfiléer med hemmagjord potatissallad, mums! 
Ha en underbar lördagskväll ♥
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Lise Bugge:

Ja Johanna, det burde være sommer hele året:-). Lengter etter Nora, dere, Oslo og sommer og sol. Her er det grønn vinter og masse regn:-(.

Kommentera inlägget här :