6 månader, halvvägs till ett år

publicerat i Nora 6-9 månader;
Ja, vår lilla tjej blir faktiskt 6 månader idag. Och som jag skrev i rubriken, halvvägs till ett år! Om de nästa 6 månaderna kommer gå lika fort som dessa har gjort så blir jag nästan lite rädd. För tänkt om hon har lärt sig att gå innan hon blir ett, sagt mamma och/eller pappa eller något annat stort. Tänk om det händer nu under de 6 månaderna som kommer? Det känns ju som att hon är för liten för allt det där, men ändå så nära. Självklart längtar jag tills hon springer runt barfota på gräsmattan och kan säga mamma, men allting går så fort och jag är så rädd att allt bara ska susa förbi i världens fart, nästan så att man inte hinner med allt. Det gäller verkligen att ta vara på varje dag och njuta, för fort går det, vare sig man vill eller inte. Men en sak är säker, detta halvåret har varit det bästa i mitt liv, utan tvekan. 
 
Vid 6 månader:
- Jag väger ca 7 kg (6775 gram den 18/3) och är 65 cm lång. Helt perfekt, enligt kurvan.
- På kläder är väl 68 det som passar bäst just nu. Det beror lite på vilket märke det är, jag har fortfarande en pjamas från Polarn och Pyret som är 50/56, men den säger mamma att jag inte ska ha längre. Men annars så är det väl 68 som jag har på de flesta kläderna. 
- Jag ammar fortfarande, men inte lika mycket och ofta som innan. Jag tycker fortfarande om det och ibland är det de enda som funkar när jag är lite ledsen. Men nu har jag så mycket annat för mig när jag ska amma, det finns ju så mycket att se, så jag tror mamma inte tycker att det är lika kul längre.. Ibland är jag mer intresserad av omgivningen än mamma, och då brukar det sluta med att mamma säger "om du inte ska äta så behöver du inte" och då gömmer hon maten för mig och då får jag helt enkelt skylla mig själv. 
- Och på tal om mat så älskar jag det! Jag provar gärna något nytt, även om jag ibland är lite skeptisk till nya smaker. Innan var ju päronpurré min favorit, tillsammans med gröt. Men nu har jag upptäckt massa annat gott som gör att päronpurrén inte är lika poppis längre. Bland annat så älskar jag sviskemos och mango! 
- Jag har blivit ganska duktig på att dricka vatten från tutkopp. I början rann det mesta av vattnet ut ur munnen, men nu börjar jag få in tekniken och jag blir alltid glad när det är dags för mat, då vet jag att jag får vatten också! Och bara så ni vet, så vill jag gärna hålla i koppen själv, för det är jag faktiskt ganska duktig på! 
- Mamma brukar skratta åt mig, men bara för att hon tycker att jag är söt, såklart. Men när jag sitter i mammas knä och hon dricker vatten ur glas eller flaska, brukar jag sträcka mig efter vattnet, ta tag och dra det mot min mun för att sedan pröva slicka i mig vattnet som en liten hund.
- Jag är väldigt duktig på att snurra från rygg till mage och brukar göra det såfort jag blir lagt ned på golvet. Jag älskar att ligga på min mage, då har jag bäst översikt och det är det enklaste sättet att få tag på alla leksaker som ligger runt mig.
- Nu har jag blivit bättre på det här med att snacka, nu låter det mer som ord än bara massa ljud. Da da och mmmhaa, är väl det jag säger mest. Pappa vill gärna tro att Da Da betyder pappa, och det gör det kanske, men jag är nog fortfarande lite liten för att veta vad det jag säger betyder..
- Jag får ofta kommentarer om hur stark jag är! Både i mage, rygg och benen. Jag kan stå upp, med lite hjälp, och jag sitter nog av mig själv snart.
- Som vanligt är jag världens snällaste och sötaste och jag smilar ofta till mamma och pappa och jag gör det till andra också, men först när jag har blivit lite trygg på personen.
- Jag börjar bli lite mer skeptisk till andra människor och känner mig tryggast i mammas eller pappas famn. Jag följer alltid mamma eller pappa med blicken och blir orolig om de går iväg.
- Tänk att jag har växt 16cm sedan jag föddes och lagt på mig nästan 4kg. Coolt säger jag, hjälp säger mamma! 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Lise Bugge:

For en nydelig prinsesse:). Tenk at du er 6 mnd. Vi savner deg. Mange klemmer fra farfar og farmor.

2:a kommentar, skriven , av Farfar:

Å, for ei skjønn prinsesse. Vi savner deg. Masse klemmer og gratulasjoner fra farmor og farfar

Kommentera inlägget här :