Sova hela natten

publicerat i Nora 6-9 månader;
Just nu ligger vår prinsessa och sover sött och sover förhoppningsvis genom hela natten. I onsdags, natten till torsdag, började vi med "sova hela natten metoden" Efter att ha läst mycket på internet och pratat med vår barnmorska så var vi eniga om att gå in 100% och prova detta. Karl skulle ta Nora på nätterna, prova att få henne att somna om utan att ge henne mat och enligt metoden så ska man göra detta i ca 3-5 dagar sen ska hon förhoppningsvis sova hela nätterna. Man måste vara berädd på att det kan bli en del gråt, långa nätter och lite sömn. Men att ge upp mitt i är inte bra, då kan effekten bli motsatt. Att hon istället vet att hon får som hon vill om hon gråter vilket i sin tur gör att hon kan använda sig av detta. Så vi tänkte då passa på under påsken, när Karl har några extra dagar ledigt. 
Jag flyttade ut och sov i soffan och Karl tog min sida av sängen och sov jämte Nora. Första natten vaknade hon först runt klockan 2, fick nappen och somnade om. Hon vaknade sedan vid 4 tiden, ville inte somna om med hjälp av nappen så runt 04.20 började hon gråta. Det var inte så att hon gallskrek, men det var en ledsen Nora fram till ca 04.50, och sedan somnade hon. Klockan 6 vaknade hon och var morgonvaken, då är det i princip omöjligt att få henne att somna om. För då är hon klar att starta dagen så då tog Karl henne till sängen så låg de där till ca 06.30 innan de kom tassande ut till mig och Nora fick mat. Andra natten vaknade hon 2 gånger, somnade om med nappen båda gångerna helt utan gråt. Tredje natten var lik som natt nummer 2, vaknade 2 gånger och fick napp, utan gråt. 
Inatt blir fjärde natten. Jag kommer att flytta in på sovrummet igen, men Karl sover fortfarande jämte Nora och tar henne om hon vaknar. Det känns som att hon nu förstår att hon inte får någon mat på natten, så nu ska vi istället jobba vidare på att hon inte heller ska vakna och vilja ha nappen. För oss har detta fungerat väldigt bra och det har varit lättare än vi trodde. Man ska ju inte ta ut någon seger i förskott, men förhoppningsvis fortsätter det såhär och då helst utan napp och att hon klarar att sova hela natten igenom. Tanken är ju att hon ska kunna flytta in på eget rum snart eftersom vi tror det är det bästa för henne. 
Så för oss ser det här ut att vara en väldigt bra metod och vi hoppas att det ska fortsätta i rätt riktning. Så vi är väldigt glada att vi testade! Ska hålla er uppdaterade om hur det går framöver! 
Nu blir det sen middag och mys i soffan med min kära. Glad påsk ♥

Taggar: 6 månaders baby, Bebis sömn, Sova hela natten;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Lise Bugge:

Dere er veldig flinke foreldre:). Lykke til videre.

2:a kommentar, skriven , av Madeleines.se - FotogladGravidMamma:

Haha kanske det är sexuellt då?! ;D

Puss <3

Kommentera inlägget här :