Stolt mamma

publicerat i Nora 0-6 månader;
Det är så otroligt härligt att våga säga att våren är runt hörnet! Det kan väl inte vända nu? Solen har värmt oss i flera dagar nu och all snö och is på marken börjar omvandlas till blöta gator som torkar i solen. Helt underbart och det är så härligt att gå turer med Nora och bara njuta! Längtar så mycket tills det blir riktig vår och vi kan sitta ute och dricka kaffe och mysa. Om inte allt för länge kan vi byta ut liggdelen mot sittdelen vilket jag faktiskt längtar efter. Tidigare har det känts som något jobbig, nästan som att bebistiden är över, men så är det ju verkligen inte! Då kan vi istället ha ögonkontakt hela tiden och Nora får se sig mer runt. Och på tal om bebistid, i början tyckte jag att det var jobbigt att hon växte så fort men nu är det bara helt underbart med alla nya saker och ting som händer varje dag! 
Idag var en sån dag, när något stort hände! På babysimningen så räknar vi alltid till tre, sen tar vi de små på sidan och drar de i vattnet för att sen snabbt ta hela ansiktet under vatten för att lära de hålla andan. Lite svårt att förklara, men ni förstår kanske? Idag när jag räknade till tre och tog henne på sidan så blundade hon och jag kunde se hur hon var beredd på att hålla andan! Innan har det mest blivit en chock för henne att hon har "kommit under" vattnet, men idag visste hon precis vad som skulle hända. Och simläraren sa att det är precis det som är målet. Åh, jag blir så stolt! Hon har också börjat "simma efter" leksaker i vattnet. Vi håller dom som att hon skulle simma vanligt och brukar då låta de få jaga efter leksaker, något som Nora inte alls har brytt som om tidigare men idag så prövade hon att greppa tag i leksaken hela tiden och det var så mysigt att se! 
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av mormor:

Vilken fantastisk utveckling i badet! Helt otroligt att de små liven lär sig så snabbt! Hon ser ut att trivas i vattnet:)

2:a kommentar, skriven , av Malin S:

Åh, så mysigt med babysim :)

3:e kommentar, skriven , av Lise Bugge:

Så gøy å se hvordan Nora trives i vannet :). Hun trives som "fisken i vannet", som vi sier på norsk.

Kommentera inlägget här :