De senaste dagarna

publicerat i Nora 6-9 månader;
Det här med att Nora sover längre på förmiddagarna ser ut att vara något som håller i sig. Numera sover hon mellan 1-2, ibland 2,5 timme! Tidigare sov hon ganska så exakt 30 min, men jag vet inte helt vad det beror på men tror det är ganska skönt för henne att få vila ut ordentligt. Hennes dagar brukar ju börja vid 06.30, så klart att hon är trött vid 9-9.30 tiden och behöver sova. Det bästa med att hon sover länge, är att komma in till henne när hon vaknar och mötas av världens gladaste tjej! Åh, hon ligger och smilar från öra till öra och pratar och berättar om alla fina drömmar hon har haft. Det är en underbart start på dagen! 
Noras andra tand har börjat visa sig! Den första visade sig förra fredagen och den har redan vuxit och blivit vass. Den andra tanden upptäckte jag igår, som ett litet risgryn jämte den andra. Hoppas den växer upp lika snabbt som den andra! Hon har fortfarande ont men nu tror jag det beror på den nya som är på väg att tränga igenom och att när den är uppe precis som den andra så slipper hon förhoppningsvis att ha ont. Skönt att de kommer samtidigt, att allt det onda kommer på en gång istället för att det ska gå veckor mellan varje. Nu dröjer det nog lite innan de två små framtänderna där uppe kommer, hoppas vi, så att hon hinner pusta ut emellan. 
Lilla fröken nyfiken har börjat ta sig runt i vardagsrummet här hemma. Man lägger henne på ett ställe och plötsligt är hon på ett annat. Hon drar sig fram med hjälp av armarna och lite ben och jag väntar spänt på att se vilken teknik hon vill börja använda när hon ålar på riktigt. Alla bebisar har ju sin egna teknik och det är så facinerande att se hur de bär sig åt! 
Sitta har hon också blivit en mästare på. Gärna på lite mjukare underlag som stöttar lite, men hon kan sitta upp i långa stunder nu och till och med leka med sina leksaker samtidigt. Så mysigt!
Något annat stort är att Nora fick en kusin igår! Igår klockan 21.07 kom Karls syster Vibekes bebis till världen, en dag innan beräknat, precis som Nora. Vi längtar efter att få träffa den lilla och det ska bli så mysigt att se de växa upp tillsammans! Välkommen till världen och familjen, lilla vän ♥

Taggar: 5 månader, 7 månaders baby, Tandsprickning, Tandvärk, sitta;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Farfar Bugge:

Kjekt å lese bloggen din, Johanna. Positive vinklinger og et flott språk. Veldig fint å kunne følge Noras utvikling sammen med dere.

2:a kommentar, skriven , av Hanna:

Söt hon är!

Kommentera inlägget här :