Gapum gap - gott?

publicerat i Nora 12-18 mån;
I ett tidigare inlägg skrev jag att Nora säger något i stil med "Gapum gap" men de senaste dagarna säger hon istället "gapt" eller "gapp" som vi nu kanske tror betyder Gott! Nu säger hon det när hon är hungrig eller när hon äter något. Så vi tror det har med mat att göra, antingen när det är gott eller när hon vill ha något. Hon kan sitta vid matbordet och peka på något och säga gapt och när hon fått smaka så säger hon det igen. Kanske vi tar helt fel, men det är så vi tolkar det nu i alla fall.
Till vänster är en bild av Nora som visar hur stor hon är. "Hur stor är Nora?" och så sträcker hon händerna upp i luften och så säger vi "sååå stoor" och till höger en bild på en liten tjej som busat runt som en tok sista timmen innan hon skulle sova.
Det sistanämna gör hon nästan varje kväll, busar runt. Helt i bara blöja. Då springer hon runt i hela lägenheten, skriker, busar och är så glad! Något hon blir helt slut av, men det resulterar i att hon somnar fort då. 
De sista dagarna har vi nästan kunnat ha små konversationer med Nora. Inte så att Nora pratar så att vi förstår, men på sitt språk. Det är så mysigt och sitta vid matbordet och säga "Vill du ha mer mat, Nora?" och så får man en massa blaa, nana, ah, jajajaja, aaalalala tillbaka. Eller ett enkelt "neh!" Och så sitter hon och pekar på det hon vill ha, pratar och smilar. Jag är så glad för min fina lilla familj, de bästa i hela världen!
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Lise Bugge:

Titten tei, så stor en jente du er blitt :-). Gleder meg til å se deg og dine igjen snart.

Kommentera inlägget här :