Ettårskontroll

publicerat i Nora 9-12 månader;
Igår var vi iväg på ettårskontroll. Lite stressigt i början då vi trodde att vi hade tid klockan 11, men halv 10 ringer de från hälsostationen för att höra vart vi blir av. Det var bara att ta upp Nora, som precis hade lagt sig, göra sig klar på 5 röda och kasta sig ut genom dörren. Det gick ju bra, men haha, så stressade har vi inte varit på länge! Tur att det bara tar 7 min att gå dit..
Allting såg väldigt bra ut. Hon väger nu 9225 gram och är 72,5 cm lång. Sprutorna gick faktiskt bra att ta, över förväntan. Den ena gjorde hon nästan inte en min till, men den andra gjorde mer ont, så lite gråt och ett par tårar kom det, men det gick över ganska snabbt, som tur var. Idag har hon varit lite halvt febrig och ledsen, men det hör ju till de där dumma sprutorna.. Men vi får tänka att det är för hennes eget bästa och att det går över fort! Nu är det bara ett par sprutor kvar som hon tar vid 15 mån kontrollen, sen är det slut på sprutor på ett bra tag!
 
Bilder från när vi lekte i parken här om dagen - något av det bästa Nora vet!
På hälsostationen så hade vi fått en ny hälsosyster, som var helt underbar. Äntligen någon som kan komma med ordentliga svar utan att säga "Jo men så kan man göra" eller "det är ju väldigt olika från barn till barn", som många andra gjort. Vi fick lite tips på det här med matrutiner som vi började med redan idag. Tidigare så har Nora fått gröt runt 17 tiden och så flaska runt 19 tiden, precis innan läggning. Nu ska vi istället ta bort gröten vid 17 tiden och ersätta med varmmat, som vi ska äta tillsammans med henne. I med att hon snart är ett år så kan hon börja äta det som vi äter - något vi ser fram emot! Att alla kan sitta och äta tillsammans, av den samma maten. Så Karl och jag får vänja oss med att börja äta kvällsmat tidigare, vi som annars äter mellan 7 och 8. Men det ska bara bli mysigt och lite skönt. Då får vi ju mer av kvällen tillsammans, utan att behöva lägga tid på matlagning. Vid 19 tiden ska hon istället få lite yoghurt/frukt/bröd, och inte flaska. Vi hoppas att detta ska kunna hjälpa på att få bort den där flaskan som vi ofta får ta till under natten för att hon ska somna om. Som vi har lärt så kan barnet vakna på natten och komma ihåg det sista som hände innan den somnade, tex flaska eller amning. Då är det ofta det barnet vill ha för att kunna somna om tryggt. Så det blir spännande att se hur det blir framöver. Kanske hon vill sova hela nätterna snart? Det vet jag i alla fall två i familjen som hade satt stor pris på. 
 
 

Kommentera inlägget här :